افزایش امتیاز pagespeed insights با تغییر htaccess

آیا میدانید با اعمال برخی اصلاحات روی فایل .htaccess امتیاز سرعت سایت در PageSpeed ​​Insights  گوگل را بیشتر کنید؟ همراه ما باشید تا در این مقاله موثرترین روشها و تغییرات را توضیح دهیم. با دسترسی به ابزار Google PageSpeed ​​Insights میتوانیم url سایت یا هر صفحه وب را وارد کنیم و سرعت و عملکرد سایت را ارزیابی کنیم. پارامترهایی که این ابزار بررسی میکند معیارهای سنجش کیفیت سایت هستند و هرچه امتیازهای کسب شده بالاتر باشد سایت وضعیت بهتری دارد و سریعتر بارگذاری می شود و بنابراین تجربه کاربری بهتری خواهد داشت. گوگل از این معیار برای رتبه بندی و تحلیل سئو استفاده می کند، و صرف نظر از این، واضح است که هر چه وب سایت ما سریعتر بارگذاری شود، احتمال ترک سریع سایت توسط کاربر کاهش می یابد.

اگر قبلاً سعی کرده اید سایت خود را در PageSpeed ​​Insights قرار دهید و امتیاز قرمز یا زرد دریافت کرده اید، یک سری نکات وجود دارد که در بیشتر موارد رایج است و با انجام تغییرات کوچک به راحتی حل می شود. بسیاری از مواردی که می‌خواهیم نشان دهیم، ترفندهایی در فایل htaccess. هستند، اما باید در نظر داشته باشیم که به این فایل در پوشه اصلی هاست دسترسی داشته باشید، چون بعضی تامین کنندگان میزبانی سایت، امکان دسترسی شما را به بخش مدیریت هاست نمی دهند.

توجه داشته باشید، اگر در این زمینه تجربه کمی دارید، از اعمال تغییر روی htaccess خودداری کنید زیرا حتی اشتباهات کوچک هم میتواند کل سایت شما را به خطر بیاندازد. در صورتیکه مایل باشید میتوانید از خدمات سئو وبتاج کمک بگیرید تا تغییرات را برای شما انجام دهد.

چه تغییراتی در .htaccess سرعت سایت را افزایش میدهد؟

ابتدا ضروری است بدانید این فایل چیست و چه کاری انجام میدهد. در مقاله htaccess چیست و چه کاربردی دارد؟، توضیحات مفصلی در این باره ارائه شده، اما بطور کلی htaccess جز فایلهای حساس و کلیدی در پوشه اصلی هاست است که عملکرد سایت را کنترل میکند. تعیین کش، ریدایرکتها، آدرس اصلی سایت، فشرده سازی و سایر موارد با اعمال تغییر در این فایل امکان پذیر است.

در ادامه 5 روشی که منجر به افزایش امتیاز در pagespeed insights میشود را توضیح داده ایم.

تصاویر را بهینه کنید

این نکته خیلی ربطی به .htaccess ندارد، اما روشی است که بسیار رایج است و به راحتی قابل انجام می باشد. بهینه سازی تصاویر به این واقعیت اشاره دارد که باید از تصاویری استفاده کنیم که از نظر حجم و سایز و فرمت مورد تایید گوگل باشند. زمانیکه سایت خود را با این ابزار آنالیز میکنید، گوگل لیستی از تصاویری که حجم بالایی دارند را به ما نشان می دهد. اگر تعداد زیادی تصویر غیربهینه وجود دارد، توصیه میکنیم که حتما فکری به حال بهینه سازی تصاویر کنید، اما ابتدا روی تصاویری تمرکز کنید که از سایر تصاویر حجم بسیار بالاتری دارند. فشرده سازی تصویر، کوچک کردن ابعاد تصویر متناسب با محل استفاده شده در سایت و استفاده از فرمت webp اقداماتی برای بهبود امتیاز هستند.

کش مرورگر را مشخص کنید

در فایل htaccess. که در ریشه وب سایت ما قرار دارد، می توانیم دستورالعمل هایی را اضافه کنیم که کش منابع را مشخص می کند تا در بازدیدهای مکرر کاربران از وب، دوباره از سرور بارگذاری نشوند، مگر اینکه فایل موردنظر به روز شده باشد. اگرچه در سایت های وردپرسی با استفاده از پلاگین هم میتوانید این کار را انجام دهید، اما بهتر است برای جلوگیری از کند شدن سایت، با استفاده از کد کش مرورگر را تعیین کنید. کافیست قطعه کد زیر را در فایل قرار دهید:

<ifModule mod_headers.c>

    # One year for image and video files

    <filesMatch “.(flv|gif|ico|jpg|jpeg|mp4|mpeg|png|svg|swf|webp)$”>

        Header set Cache-Control “max-age=31536000, public”

    </filesMatch>

همانطور که میبینید، فرمت های مورد استفاده در سایت مشخص شده، یعنی شما باید هر فرمتی شامل عکس، کد، ویدئو، فونت و … در سایتتان استفاده کرده اید را اضافه کنید.

فشرده سازی داده ها را در سرور فعال کنید

این روش اجازه می دهد تا داده های ارسال شده را با gzip فشرده کنید. به این ترتیب داده های کمتری ارسال می شود و بنابراین بارگذاری سریعتر می شود. فشرده سازی gzip  اگرچه با پلاگین های وردپرس مثلل wp rocket هم امکانپذیر است، اما اصولا چنین افزونه هایی خودشان خیلی سنگین هستند و کدهای زیادی به سایت اضافه میکنند که عملکرد بارگزاری سایت را کند میکند. گاهی اوقات شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی این کار را برای شما انجام میدهد اما اگر چنین قابلیتی از پیش فراهم نشده بود، برای اجرای این روش در htaccess فقط کافیست کد زیر را به آن اضافه کنید:

# BEGIN DEFLATE COMPRESSION

<IfModule mod_filter.c>

AddOutputFilterByType DEFLATE “application/atom+xml” \

“application/javascript” \

“application/json” \

“application/ld+json” \

“application/manifest+json” \

“application/rdf+xml” \

“application/rss+xml” \

“application/schema+json” \

“application/vnd.geo+json” \

“application/vnd.ms-fontobject” \

“application/x-font-ttf” \

“application/x-javascript” \

“application/x-web-app-manifest+json” \

“application/xhtml+xml” \

“application/xml” \

“font/eot” \

“font/opentype” \

“image/bmp” \

“image/svg+xml” \

“image/vnd.microsoft.icon” \

“image/x-icon” \

“text/cache-manifest” \

“text/css” \

“text/html” \

“text/javascript” \

“text/plain” \

“text/vcard” \

“text/vnd.rim.location.xloc” \

“text/vtt” \

“text/x-component” \

“text/x-cross-domain-policy” \

“text/xml”

</IfModule>

# END DEFLATE COMPRESSION

تغییر مسیر به یک آدرس اصلی

معمولا یکی از دلایل کند بودن بسیاری از سایتها عدم ریدایرکت صحیح آدرس ها به یک url واحد است. یعنی سایت باید فقط به یکی از حالت های با www و یا بدون www و https یا http نمایش داده شود. همچنین توصیه می‌شود که محتوای یکسانی در دو URL مختلف مانند «http://example.com/hello» و «http://www.example.com/hello» وجود نداشته باشد. اگر URL بدون www نوشته شده باشد، می توان از این امر جلوگیری کرد. همیشه www را اضافه کنید.

بسیاری از سرورهای هاست، به ویژه ارزانترین آنها، به شما اجازه نمی دهند که برخی از این دستورالعمل ها را اعمال کنید، زیرا زمان پردازش بیشتری را روی سرورهای خود مصرف می کنند، به آنها اجازه می دهند وب سایت های کمتری را برای هر سرور قرار دهند و بنابراین، دیگر نمی توانند چنین قیمت های ارزانی ارائه دهند.

سایر بهبودهای مربوط به PageSpeed ​​Insights

نکات مهم دیگری برای بهبود امتیاز مانند کوچک سازی منابع جاوا اسکریپت، CSS، HTML  وجود دارد که می توان از طریق افزونه ها یا گزینه های موجود در برخی از پلتفرم ها مانند وردپرس، پرستاشاپ، دروپال و غیره به آنها دست یافت. با این حال، در یک سطح کلی، می توانید یک مد آپاچی توسعه یافته توسط گوگل به نام mod_pagespeed را نصب کنید که وظیفه انجام همه این کارها را بر عهده دارد. پیکربندی و نصب آن به مجوزهای مدیر سرور و دانش فنی پیشرفته نیاز دارد.

4.3/5 - (6 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *